Thomas D Hansen

Rudolfovska 545/124b
37001 Ceske Budejovice
Czech Republic

Tlf: +420 774 247 220
Mail: tdh@faelles.net

CV

Den 3. juni 2015 endte min rejse rundt i Europa her i Ceske Budejovice hvor jeg bor. Min kæreste har en cafébar som vi har omdannet til en vinylbar, med salg af LP plader udover alkohol og kaffe. Det første år brugte jeg på at skrive en bog om min rejse, den kan hentes gratis her. Baren og vinylerne har også egen hjemmeside, vinylbark.com – dog på primært på tjekkisk.

Jeg åbner snart for et nyt koncept på mit domæne hjemmesupporten.dk. (læs kort om det gamle under 1999 – 2007). Jeg forventer ikke det bliver på fuld tid, så  jeg er aktid interesseret i kortere eller længere projektarbejde, udviklings- og vedligeholdelsesarbejde, eller andet hvor en dansk virksomhed kan gøre brug af mine kompetencer og erfaringer som beskrevet her. Det kan være alt fra 5 til maksimalt 20 timer om ugen.

Sommeren 2014 besluttede jeg at opsige job og lejlighed, sælge min vinylsamling og give det meste indbo væk. Jeg ville rejse igen og i længere tid. Jeg valgte at køre i min bil rundt langs Europas kyster i løbet af et år. Med ophold undervejs faciliteret af hjemmesiden workaway.info

Det var meget kort, da det ikke har noget med job at gøre. Jeg har beskrevet det nærmere på siden Om > Thomas. Desuden har rejsen og bogen jeg skrev om den sin egen hjemmeside.

I 2007 skete der store forandringer i Aarhus kommune. Den blev delt i områder med et antal skoler, institutioner og administration. Den nye chef for det område jeg arbejdede i tilbød mig en stilling, som jeg umuligt kunne sige nej til. Stillingen var som IT-Koordinator i hele området, for dets fritids, ungdoms og handicapklubber. I stedet for at have en IT-kyndig pædagog ansat i hver institution, ville de have en central person, som skulle varetage alle IT relaterede opgaver. Jeg vil nu mere betegne det som en blæksprutte stilling, da koordinationsdelen kun blev et lille område.

Jeg stod for følgende opgaver: Vedligeholdelse af al hardware og software, dvs. computerrum og spillecafeer for medlemmer, personalecomputere, netværk og printere. Hjemmesider for alle enheder. Support af områdets ca. 60 medarbejdere. Indkøb af IT, telefoner og andet hardware. Desuden var der en del koordinations og gruppe arbejde centralt i Aarhus kommune, med leverandører og udviklere af de fælles platforme.

Noget var også udviklingsarbejde. Dels i de enkelte enheder, men også mellem dem da et tættere samarbejde mellem fysisk adskilte institutioner, krævede mere digital kommunikation og redskaber. Vi udviklede egne infobokse i klubberne, platforme til kommunikation og centrale spille servere så klubberne kunne e-game mod hinanden.

Alt i alt var min væsentligste opgave at gøre pædagogernes arbejde med IT lettere i dagligdagen, sideløbende med de større krav for dokumentation fra kommunens side. Eksempler på det er en masse skabeloner, formularer til indhentning af tilladelser fra forældre, effektiv billedbehandling, værktøjer til hjemmesiderne, databaser til indsamling af information o.s.v. Meget spændende og udfordrende arbejde.

Efter uddannelsen blev jeg ansat som pædagog i Fritids, Ungdoms og Handicap klubben Zone 64 i Egå. Det passede så fint at de lige havde besluttet at lave et computerrum og oprette en hjemmeside. Begge opgaver overtog jeg – fra indkøb af hardware, spil og design af hjemmesiden. Vi lavede netværk og personale computere og jeg blev også hurtig supporter for kollegaerne. Herfra tog det fart med min interesse for IT og det udviklede sig til kategorier som sikkerhed, netværk, programmering og design.

Spywarefri
Gennem forummet Eksperten.dk fik jeg i 2002 kontakt til nogle sikkerhedsnørder, som hjalp alm. danskere med rensning af inficerede computere og rådgivning om sikkerhed. De kaldte sig Spywarefri og manglede en som kunne opbygge deres nye forum. Det var frivilligt arbejde i fritiden og snart var jeg en fast del af gruppen. Det eskalerede kort tid efter da Spywarefri var i DR, for at oplyse om de virtuelle farer på Internettet. Bruger tallet voksede enormt de følgende uger og måneder og der blev meget travlt. Ofte sad vi til langt ud på natten for at besvare spørgsmål og kigge logfiler igennem, for at kunne svare brugerne dagen efter. Jeg var med frem til Spywarefri blev solgt i 2008.

Hjemmesupporten
I 2004 købte jeg domænet hjemmesupporten.dk og byggede et koncept op, jeg havde tænkt på nogen tid. Sideløbende med jobbet i klubben og Spywarefri samlede jeg stationære computere, målrettet pensionister som skulle have deres første pc. Ideen var at installere alt på forhånd, designe et begynderkursus til dem og yde en ubegrænset support det første år. Alt i samme pakke. Det gik også fint i starten, men efter et års tid måtte jeg sande at konceptet var skruet forkert sammen. Supportdelen var for ukonkret og i takt med at jeg fik flere kunder, steg den tid jeg brugte på support så meget, at jeg måtte stoppe tilgangen af kunder, for at kunne yde den til dem jeg allerede havde lovet den ubegrænsede support. Siden har domænet ligget i bero, indtil nu.

Anden gang jeg søgte blev jeg optaget på Jysk Pædagog Seminarium. Første prioritet var godt nok det gamle socialpædagogiske Peter Sabroe, men jeg blev meget glad for at gå der alligevel. Inden jeg startede købte jeg min første personlige computer, ellers havde jeg kun brugt dem de havde på arbejdspladser og højskolen. Den var brugt og med Windows 3.11 – det var dengang Windows 95 var det moderne. Men 3.11 fungerede fint til opgaveskrivning.

Hurtigt begyndte jeg dog at interessere mig for dens opbygning, skilte den ad og fik den til at køre med Windows 95. Det udviklede sig hurtigt og et par år inde i forløbet begyndte en ven og jeg at købe dele og samle nye computere selv. Vi eksperimenterede med hardware, styresystem og diverse software og udfordrede hinanden i at få den bedste ydelse ud af dem. Det blev en hobby og mod slutningen af uddannelsen havde jeg købt eget domæne og begyndte at lave de første hjemmesider.

Disse år efter Nørremarksgården var lidt ustrukturerede med mange flytninger, småjobs og rejseri. Man kan måske kalde det en længere fjumreperiode, men også en periode jeg nødig ville have undværet. Jeg arbejdede i perioder som elektriker og i perioder som pædagogmedhjælper, alt efter hvor jeg boede og kunne finde job.

Jeg var på 2 højskoleophold på Farsø Kristen Rejsende Højskole, med rejser til Marokko og Albanien. Jeg boede et 1/2 år i Portugal, deltog i nogle arbejdslejre for rumænske børnehjemsbørn og flyttede i 1994 til Århus, hvor jeg søgte ind på pædagogseminariet. Jeg fik afslag i første omgang og brugte det følgende halve år på tage nogle HF fag. Psykologi, dansk og samfundsfag. Imens arbejdede jeg på det psykiatriske behandlingssted Katrinebjerg centeret.

Opsagde el-arbejdet til fordel for et job som “gammel” på Den Selvejende Institution Nørremarksgården. Udtrykket de gamle blev anvendt for det personale som primært havde en støttefunktion for de unge som på den ene eller anden måde var kommet på kant med samfundet.

Den sekundære opgave for de 13 – 14 medarbejdere bestod i at drive et økologisk landbrug med ca. 50 malkekøer og en større produktion af grøntsager. Det fungerede i praksis som et kollektiv, på lige fod med andre socialpædagogiske opholdssteder, også kaldet “Miljøerne”, på den tid. Jeg var ansat til Nørremarksgården indstillede det pædagogiske arbejde i 1989.

Gennemførte elektriker uddannelsen i mesterlære hos Gedsted Elforretning. De 4 X skoleophold var på den Jyske Håndværkerskole i Hadsten. Efter uddannelsen arbejdede jeg et års tid i en lille udviklingsvirksomhed i Hvam ved Ålestrup. Primært med styringsbokse til automatiske fodringsanlæg. PLC styring og elektroniske vægte.

10 år i folkeskole. Havde fritidsjob fra 12 års alderen, først som blomsterbud derefter i den lokale brugsforening. Var allerede dengang interesseret i teknik, byggede bl.a. egen forstærker og højttaler sammen med en ven og hans far.

Kompetencer

Jeg bor jo i det sydlige Tjekkiet, så de mest oplagte arbejdsområde er opgaver der kan løses på afstand via Internettet. Primært opbygning eller vedligehold af hjemmesider, eller computersupport. Jeg er dog også åben for muligheder der fysisk kan udføres her. Eksempelvis for et dansk firma som enten er lokaliseret eller har samarbejdspartnere hernede. Jeg har kørekort til alm. personbil og kan selv lægge bil til evt. kørsel. En anden mulighed er servicering af gæster i forbindelse med rejse, jeg har eksempelvis mulighed for at vise rundt i turistattraktionerne i området. Jeg er åben for det meste og mener selv jeg har en rigtig god kontakt til mennesker, er serviceminded og hurtig til at opøve nye kompetencer.

Det er selvsagt umuligt at foretage udskiftning af hardware over afstand. Mine erfaringer kan dog bruges i forbindelse med fejlfinding og råd til opgradering eller udskiftning. Ved mindre opgaver som udskiftning af ram eller grafikkort vil det være muligt at vejlede kunden på afstand, forudsat denne selv tager ansvar for fejl. Alternativt, hvis vi kan konstatere at en given komponent er defekt, få den skiftet ved et firma eller en ven som kan udføre det praktiske.

Jeg har erfaring med samling og test af computere, fejlfinding af hardwareproblemer, fejlfinding og reetablering af data på  harddiske, udskiftning at hardware på bærbare computere og backupsystemer. Jeg har arbejdet med mange router modeller og switche. F.eks. ved opsætning af store “lan-partys” – det var før ordet E-sport vandt frem.

Jeg har erfaring med Windows, Mac, Android og visse Linux distributioner. Windows var den primære platform jeg ydede support på og installerede i klubregi. Jeg har anvendt alle Windows systemer fra 3.11 op til i dag og arbejdet med support fra Windows 98 til og med Windows 10.

Mac har jeg supporteret i forhold til klubbernes administrative computere, computere til musik produktion og tablets. Jeg er selv Mac bruger privat og kan hjælpe med de fleste opgaver og problemer. Det samme med Android, jeg stod for support og indkøb af telefoner og tablets til hele området.

Jeg har et generelt kendskab til Linux på PC og arbejdet med distroerne PCLinuxOS, Ubuntu, Kubuntu, Fedora og Puppy Linux. Jeg har kun lidt erfaring med Linux servere.

Jeg har arbejdet med utallige softwareprogrammer gennem tiden, det vil blive for omfattende at nævne dem alle. Nogle er jeg blevet superbruger på ved privat brug, andre har jeg lært at kende fordi jeg skulle yde support på dem. En del software har jeg testet i forbindelse med sikkerhedsarbejdet i Spywarefri. Andre igen har jeg eksperimenteret med af ren nysgerrighed.

Jeg kan yde support på de almindelige Microsoft produkter som Office Pakken og de programmer som følger med ved installation af Windows. Det samme med OpenOffice og Mozilla produkterne Firefox, Thunderbird og Kompozer. Jeg har erfaring med opsætning af mail klienter og har arbejdet med en bred vifte af grafik, musik og video programmer. I Spywarefri regi supporterede og testede vi mange slags antivirus og antispyware software og arbejdede med de fleste rense- og analyseprogrammer.

Meget af det software jeg har arbejdet med gennem tiden har fornyet design og tilføjet funktioner, men det grundlæggende er stadig det samme.

Store netværk er ikke min spidskompetence, men jeg har en del erfaring med mindre hjemme- og virksomhedsnetværk. I kommunalt regi arbejdede jeg med åbne netværk mellem brugerne og lukkede netværk til personalet. Det sidste også med backup server. Desuden byggede og vedligeholdte jeg det netværk som forbandt klubbernes spilleservere så de kunne e-game mod hinanden.

Jeg har efterhånden 20 års erfaring som supporter på flere områder. Både “in-house” support og fjernsupport. I klubregi blev jeg automatisk supporter af mine kollegaer sideløbende med det pædagogiske arbejde. Her lavede jeg også arbejdsgrupper med medlemmerne, som vedligeholdt spillecomputere, hjemmeside og stod for indkøb af nye spil.

Sideløbende med det havde jeg mit første Hjemmesupport projekt, hvor supporten gik til private, som enten havde købt en af mine computere eller betalte timepris. Fortrinsvis telefonsupport, men jeg tog også ud til kunderne privat. Desuden ydede jeg dagligt fjernsupport via Spywarefri’s forum, primært vedrørende rensning af inficerede computere og råd og vejledning til opsætning af sikkerhed.

Fra 2007 blev supportdelen af mit arbejde opgraderet til fuldtid da det omfattede de 60 medarbejdere (primært pædagoger), ledelsen og til en vis grad også samarbejdspartnere. Det var support af al hardware og software på medarbejder pc’er, tablets og telefoner. Hjemmeside og de kommunale systemer som Citrix, regnskab, medlemsstyring o.s.v. Herunder også Skoleintra og Skolekom. De lokale klubbers netværk og printere, nogle steder i samarbejde med skolernes IT folk.

Da jeg blev ansat i område 4, som det hed dengang, var det også for at udvikle deres IT og kommunikation. Udover enhedernes hjemmesider var det primært kommunikation med medlemmer og forældre, databaser til håndtering af medlemsoplysninger og formularer til indtastning. Desuden udviklede vi såkaldte “Pulte” – infotavler i klubberne og spillenetværk. Senere blev noget af det nedlagt da kommunen centraliserede deres IT. I stedet for deltog jeg som områdets repræsentant i de arbejdsgrupper, som skulle specificere krav og design til en ekstern leverandør. Desuden var jeg tovholder på et projekt som skulle centralisere kommunens udbud af knallertkørekort til unge.

Jeg taler og skriver naturligvis flydende dansk. Det samme med engelsk. Jeg taler en smule tysk, nok til alm. konversation, men skriver kun begrænset. Jeg er begyndt at lære tjekkisk, men indtil videre kun til husbehov – indkøb og den slags. Har dog god mulighed for at oversætte da jeg er i Tjekkiet til dagligt. Jeg forstår en smule portugisisk da jeg har boet kort i landet, men meget begrænset.