Dansker i CZ

Færdselspolitiet

En stor forskel jeg har observeret i trafikken er tilstedeværelsen af politi på vejene. Fra vores lejlighed til Vinyl & Cafébar K er der 3,5 km og vi kører ruten dagligt. Jeg har prøvet at lave lidt statistik på hvor mange politibiler vi ser – og det er mange, sammenlignet med Århus. Det er yderst sjældent vi ikke møder nogen og jeg er kommet frem til at vi gennemsnitligt møder 2-3. På hver eneste tur. Nogle dage 4-5 stykker. Og det er ikke fordi ruten går forbi en politistation.

Jeg har ikke nogen tilsvarende observationer fra min tid i Århus, men som jeg husker det, var det sjældent jeg mødte nogen på min daglige tur på job. Selv om den var på 10 km. Jeg tror en enkelt politibil på 14 dage er højt sat og jeg tvivler på der er blevet flere siden jeg boede der, nærmere tvært imod med det arbejdspres jeg har hørt der er på de danske betjente.

Derudover er der også langt flere både cyklende og gående betjente i bybilledet. Man møder dem ofte, som regel smilende og venlige. Så skulle man måske tro at trafikanterne kører meget bedre hernede, men desværre er det ikke tilfældet. I løbet af de 4 år jeg har boet her syntes jeg det er blevet gradvist værre. Især med billister som kører over for rødt, det er desværre mere reglen end undtagelsen at den sidste som slipper med over gør det for helt rødt. På landevejene går det lidt bedre, men selv om man må køre 90 hernede er der stadig en del hasarderede overhalinger, alt for mange.

Jeg tror årsagen er de næsten absurd billige bøder, sammenlignet med Danmark. En anden stor forskel. Jeg har aldrig fået en fartbøde, ganske enkelt fordi jeg ikke kører for stærkt. Men det er blevet til nogle parkeringsbøder og de har alle været på 200 kc.Hvilket svarer til 60 danske kroner. En fartbøde skulle starte ved omkring 300 danske kroner, ikke noget med klip. Til gengæld tror jeg tilstedeværelsen af de mange betjente i bybilledet virker forebyggende på den såkaldte personfarlige kriminalitet. Det er min fornemmelse der er langt færre røverier, mord og overfald her, end i en tilsvarende størrelse by i Danmark. På trods af at vi ikke kender til knivlov, bandelov eller andre af Danmarks hastelove.

Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Få besked på mail ved nye indlæg
Loading

En reaktion

  1. Glemte at fortælle i indlægget at jeg faktisk har fået en anden bøde gennem mine 4 år hernede. For at forvilde mig i modsat retning på en ensrettet gade. Det udløste en bøde på 350 kc =100 danske kroner. Blot for at illustrere den store forskel. Hvad en tilsvarende bøde takseres til i Danmark ved jeg ikke, men mon ikke det vil nærme sig en 1000 kr. seddel?

Lukket for kommentarer.