Dansker i CZ

Vinyl & Cafébar K

Det er jo oplagt at starte med en præsentation af vores egen Vinyl & Kaffebar. Februar 2020 har den 10 års jubilæum, talt fra den dag Katka genåbnede baren efter en lang tids pause. Dengang hed den kun Cafébar K, men efter jeg og mine vinylplader kom til ændrede den navn. Når jeg siger genåbnede er det fordi hendes forældre havde baren indtil for 25 år siden. Det er et lille og intimt sted med plads til ca. 40 siddende gæster. Den har åbent i hverdagene fra 9 – 22, men det kan variere lidt efter ferietid og tit bliver åbningstiden udvidet hvis der er gæster til det. Katka passer den i dagtimerne og nogle aftener, ellers får hun hjælp af nogle studerende.

Baren serverer forskellige slags kaffe og the. Øl, vin og spiritus samt en række drinks. Køkkenet er ikke godkendt til madlavning, men vi har lidt blandet frituremad. Og så naturligvis vinylplader. Overvejende rockalbums som jeg har anskaffet via private her og i Danmark og gennem Discogs. Fadøllet er fra mærket Svijany, en fortræffelig øl og langt mere velsmagende end den lokale fra Pivovar Budějovický Budvar. Og ja – det er den oprindelige Budweiser som brygges her i byen. Ved at være loyal overfor et mærke får baren gratis glas, ølbrikker, reklameskilte, lightere og andet med deres logo på. Og fordi baren har opnået certifikater i perfekt udskænkning en årerække i træk får vi også VIP billetter til Svijany’s årlige musikfestival.

Selve baren
King Crimson billede af Jack Reyes

Vi har haft nogle få live koncerter i baren men har måttet erkende at deciderede rockbands ikke fungerer helt godt. Mest pga. naboklager, men også pga. akustik. Efter 3. gang hvor Ramones Revival havde spillet fik vi vist hvad der kan kaldes et ultimatum fra overboerne. Lidt ærgerligt da de spiller fantastisk. Og højt, men man kan jo ikke spille Ramones med en enkelt lilletromme og akustisk bas/guitar. Så de sidste gange har det været solister med akustiske instrumenter, eller en enkelt el-guitar på en lille forstærker. Er du musiker og skulle komme forbi Ceske Budejovice en dag, er du velkommen til at kontakte os. Vi kan ikke betale store summer for en optræden, men vi kan lade “hatten” gå rundt, folk er som regel villige til at putte lidt i 🙂

En anden happening i baren er English Conversation som foregår hver fredag morgen. Det er en gut fra Irland som havde startet det op og manglede et fysisk sted at mødes. Så det blev hos os og jeg deltager selv i gruppen de par timer det varer. Kort fortalt er det primært for lokale som ønsker at forbedre deres engelske tale, men der deltager også andre expats som er bosiddende i byen. Det er meget uformelt og ingen faste emner eller opgaver, bare samtale om løst og fast.

Ramones Revival 2018
English Conversation hver fredag.
Del:
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Del på email
Email
Få besked på mail ved nye indlæg
Loading